Так як зі Свята сиру і вина-2016 у Львові я принесла купу вражень, то довелось мені ці враження розділяти на кілька частин (тому що Блоггер просто відмовляється публікувати пости кілометрової довжини). Але це нічого, так навіть цікавіше - будемо поступово смакувати враження:)
«Чув я чи то
снилось мені, що існує Країна Вин…»
Від Сирних
мандрів мандруємо прямо до Країни вин. Їх розкладка манила і зваблювала,
говорячи «З'їж мене». Ну як після такого НЛП не підійти?
Країна вин – це мережа
магазинів імпортних напоїв, сирів, та делікатесів. Експерт з сиру Юрій
розповів, що на ярмарок вони привезли голандські сири – сир червоне песто (з
в'яленими томатами), зеленим песто, васабі, козиний з горіхом, з лавандою, та
сири з пліснявою. Юрій говорить, що в Голандії близько 4000 видів гауди,
з них біля 15 представлено в магазинах «Країни вин». Що ж, є куди рости – з
нетерпінням чекаю, коли буде хоча б 100:)
Крім сирів та вина Країна вин потішила ексклюзивом –
глінтвейном, та не простим, не як у всіх, а глінтвейном з білого вина! Сомельє
Олександр Сачин розповів, що в цей глінтвейн кладуть більше фруктів, і тому він
є легшим за звичайний червоний глінтвейн, та не так гірчить. Хлопці пригостили
мене цим дивом, і я хоч людина непитуща, але спробувала, зважаючи на дуже
приємний аромат. І він мене не підвів – на смак він був легким та фруктовим.
Також для мене цей білий глінтвейн став символічним в тому плані, що коли куштуєш
щось нове, то треба загадати бажання. Так ось, якщо швидкість і якість
здійснення мрії залежить від смаку «новоспробуваного», то я впевнена що моє
бажання вже практично здійснено:)
Але тут я просто мушу додати, що мене вразило, наскільки в "Країні вин" пишаються своїми працівниками. Директор магазину представила мені Юру як людину, яка знається на сирах так, як незнається ніхто інший; а Олександра - як кращого в Україні сомельє, якому просто немає рівних. Мене завжди тішить, коли керівництво вважає кожного свого працівника скарбом. Хочеться тільки побажати Країні вин зберегти свою Dream team та й надалі цінувати кожного.
Але тут я просто мушу додати, що мене вразило, наскільки в "Країні вин" пишаються своїми працівниками. Директор магазину представила мені Юру як людину, яка знається на сирах так, як незнається ніхто інший; а Олександра - як кращого в Україні сомельє, якому просто немає рівних. Мене завжди тішить, коли керівництво вважає кожного свого працівника скарбом. Хочеться тільки побажати Країні вин зберегти свою Dream team та й надалі цінувати кожного.
Відчути себе королем…
Від Країни вин мандруємо до Сирного королівства. Знайти його
було легко – орієнтиром була величееезна сирна голова.
На ярмарку презентували величезну кількість
голандських сирів. Дегустацію пропонували розпочати з молодої гауди, а вже
потім допомогали кожному обрати саме його сир. А обирати було з чого – коров’ячі
та козячі; молоді та витримані (до 5 років!); з добавками та без; класичні та
знежирені – для тих, хто слідкує за фігурою; з добавками та без… Від такого асортименту
просто голова йшла обертом. Але чудова дівчинка Наталя, яка і проводила мені
екскурсію по Сирному королівству, не дала розгубитись. Ця фрейліна з великими
красивими очима знає про сир все – від неї я отримала стільки інформації про
сир, що моя операційна система просто «зависла», а рука не встигала все
записувати.
Все, що пропонували до дегустації, було неймовірно смачним, але
моїми фаворитами стали: Хутірський з абрикосом – під час дозрівання сирна
голова обкладається кісточками абрикоса, і в результаті отримуємо ароматний сир,
що одночасно солодкий, солений з тонким фруктовим присмаком; та IL Gusto Puro – це єдиний голанський сир з
італійською назвою. Кажуть, що коли італійці вперше спробували цей сир, то
вигукнули: «IL Gusto Puro!», що перекладається як бездоганний смак. Що ж, я
повністю згідна з цими італійцями:)
Тепер ми всі члени Елітного клубу:)
Та не тільки
Сирне королівство дало лів'янам змогу відчути себе королями, спробувавши елітні
голандські сири. Цю місію разом з ними розділив Elite Club – мережа магазинів делікатесів. Мене до їх стенду привабила неймовірної
краси розкладка – видно, що старались.
Саме тут я зробила найбільше фото, і всі
були вдалі, та не потребували редактора. Пригощали козячими сирами Landana – класичним, з коріандром і пажитником з
італійськими травами, з червоним та зеленим песто, та з ягодами (враження від
смаку цих сирів я напишу окремим постом).
На жаль, на прохання розповісти
більше про себе та про представлений сир хлопці відповіли тільки «Приходьте до
нас в магазин, і дізнаєтесь більше», та вручили мені візитівку. Що ж, вже скоро
піду та дізнаюсь, так що, Elite club,
чекайте мене в гості:)
Брат сиру
Далі я попрямувала до розкладки, яка хоч і не була настільки
багатою на асортимент, як попередні, проте виглядала дуже екзотично і
незвичайно. Настільки темних і «сухих» на вигляд сирів я ще не бачила.
А не
бачила тому, що як потім дізналась від самого творця цього сиру – Ігора Сафронова,
це його авторська технологія, якої його ніхто не вчив. Киянин 2 роки назад
переїхав на ферму, сам довго експериментував щоб досягти такого унікального
смаку та вигляду.
Робить коров’ячі, козячі, овечі сири. Не забув навіть про
вегетаріанців – для них робить сир Лембас, в який, на відміну від інших сирів,
не додається сичужний фермент. Смак в сиру дійсно унікальний – ну дуууже
насичений, багато не з’їси. Ігор пропонував закушувати рікотою. Ось це мені
подобається – їсти сир вприкуску з сиром:)
Також Ігор смажив сир – привіз спеціальний,
дуже ніжний на смак тостерний сир, на якому красувались наклеєчки «Брат сиру».
Дуже мило:)
Це ще не все, далі буде...:)
Немає коментарів:
Дописати коментар