Нарешті ми поговоримо не тільки про сир, а й про іншу
смакоту зі Свята сиру і вина-2016 у Львові. А крім сирів та вина було ще що
скуштувати – м’ясо, паштети, соуси, варення, в’ялені томати, солодка випічка, горішки,
мед, гранола, бургери-хотдоги-шаурмяу, бограч… Якщо ви не любитель сиру і вас
проти вашої волі притягли на фест, то ви би теж не пішли голодними – все одно б
знайшли щось для себе.
М’ЯСО
Як я вже говорила раніше, мене вразила представлена на святі
кількість м’яса – воно було всюди та в будь-якому вигляді: ковбаси, шинки,
копчене м’ясо, ковбаски гриль, шашлики, сосиски (але тут вже якщо чесно,
сумніваюсь чи можна цей продукт віднести до справжнього true м’яса).
А те саме, справжнє м’ясо можна було знайти тут – у нашої
добре знайомої та такої рідної львівської «Шкварки». Останнім часом я бачу
Шкварку на кожному святі, на кожному фестивалі. Але мій особистий парадокс в
тому що якщо до інших учасників в мене ще були питання штибу «Що ви тут робите
зі своїми сосисками, бургерами і шоколадками на святі СИРУ?», то до Шкварки це
питання не стосується. Навпаки – якби я тут не побачила стенд з лєгумінами від
пана Михайла, то дуже сильно здивувалась і запитала б «де???? чому сьогодні без
смакоти від кумів??». Нашій Шкварці будуть раді завжди і всюди – навіть на
фестивалі морозива.
Саме біля цього стенду був один з найбільших ажіотажів – як
в 1990-му коли в Москві відкрили перший в СРСР Макдональдс. Тут люди давили
одне одного, стараючись підібратись поближче до тої самої знаменитої
пальцьопханої. Я, в свою чергу, ледь встигла зробити пару фото і ковтнути
слину. Ну це мені вже образливо що я бачу Шкварку на кожному святі, на кожному
фестивалі, але досі так нічого і не спробувала! Я, звичайно, вірю що це дуже
смачно (судила по тому як люди в черзі вбивали одне одного заради шматочка
ковбаски та по блаженних обличчях тих, на кого щастя таки звалилось), але дуже
хотілось би і самій спробувати, щоб нарешті написати свої враження.
Ех, може на
якомусь наступному святі звернуть увагу і на мої голодні очі?:) А поки що можу
тільки побажати пану Михайлу та всім «Шкварочникам» так тримати! Покажемо всім,
що таке true галицькі
смаколики!:)
Також привезли львів’янам м’яска гуцули (ну не бринзою ж
єдиною)
Та новонароджений, ще зовсім невідомий бренд «Здоров’я і
смак».
Привезли ковбаску, тушковане м’ясо, в’ялену курочку, аджику,
та
(несподівано!) – круасани. Правильно, яка ж ковбаса без круасана?
ДО м’яса
Ще кілька років
назад ми не чули й не знали про таке диво, як в’ялені помідори. Але напевно
після того як чиясь добра тітка з Італії разом з шоколадками та кавою надіслала
посилочкою до любих українських родичів, цей делікатес почав стрімко набирати
популярності на наших землях. Їх можна придбати крамницях товарів з Європи –
малюсінька баночка за високу ціну – не завжди можна собі дозволити. А між
іншим, це настільки смачно, що спробувавши одного разу, потім будеш кружляти
навколо маленької звабливої баночки, і вмовляти себе не піддаватись на спокусу.
Але тепер можна не стримувати себе, бо в нас є свої рідні Українські в’ялені
помідори.
На пробу львів’янам були представлені Оригінальні, Класичні, та Пікантні. Чесно кажучи, я не збиралась дегустувати, так як на свято сиру прийшла тільки заради сиру і мене не цікавили соуси, м’ясо та кекси. Але коли дівчинка на роздачі з неймовірно гарними очима та не менш гарним голосом сказала мені «скуштуйте…», я не могла встояти і спробувала маленьких шматочок «Оригінальних».
Що ж, це дійсно мегасмачно, та нічим не гірше за італійські. Тому думаю, що до
цього продукту я ще повернусь:)
Далі стояли люди, які стверджували що ось вони, кращі соуси
світу…
Та ті, хто з цим не згоден. І це - Mr.Caramba, які приїхали
до нас з Дніпра.
Красуня Маргарита розповіла, що це – сімейний бізнес, і
готують ці чудові ароматні соуси батьки Маргарити. Більш того – навіть сировину,
з якої готують соус, не закуповують на ринку, а вирощують особисто у власних
теплицях. Оце я розумію – виробництво «від і до»! Виглядав цей яскравий соус дуже звабливо, маленькі баночки так і манили "Спробуй мене...".
Але на жаль, після сирів в мене просто вже нічого не лізло. Тепер я маю перед Маргариткою борг - дегустацію. Що ж, думаю вже скоро я все скуштую та напишу окремий пост про цю ароматну звабу.
...далі буде:)
Немає коментарів:
Дописати коментар